Beta Thoughts

Wimp

Posted on: July 3, 2009

Den mye omtalte streaming-tjenesten Wimp har nå blitt lansert i en mer åpen beta enn hva den tidligere var. For å få tilgang til tjenesten må du fortsatt ha en invitasjon, men utviklerne, Aspiro, har ikke lenger lagt noen “sperre” på hvem som kan bruke disse invitasjonene. Jeg har lenge søkt rundt på forskjellige nettsider, fulgt med på twitter og Wimps hjemmesider for å kunne skaffe meg en invitasjon. Og nå har jeg altså fått meg.

I dette blogginnlegget vil jeg prøve å legge fram min vurdering av Wimp. Og bare for å ha sagt det, jeg er klar over at tjenesten i aller høyeste grad er i beta, og dermed ikke noen perfekt version. Likevel tror jeg at essensen og kjernen i konseptet er på plass,selv i en beta-version.

Designet til Wimp er svært rent og vil ikke være uvant hvis en er vant med Spotify (som meg selv).

Wimp

Etter å ha brukt Wimp i 3 døgns tid må jeg si meg svært fornøyd. “Vi anbefaler”-listen på høyre side i programmet er utrolig nyttig og virkelig godt gjennomført. I sammenligning med Spotify har Wimp lagt mer arbeid i å vise fram musikken sin. Å finne sanger som du ikke visste om er lettere i Wimp.

Wimp

Personlig synes jeg det også er morsomt at programmet er fra Norge (Aspiro). Noe som de aller fleste vil synes er positivt, i alle fall i første omgang, er det faktum at reklame ikke eksisterer. Min oppfattelse er at dette heller ikke vil eksistere når Wimp lanserer den ferdige versionen. I stedet vil de heller satse på betalingsmetoder a la Spotify Premium. Altså, ingen alternativ reklamefinansiert version. Det at brukerne må betale for musikken er for meg, helt greit. Fortsatt vil det være billigere å “abonnere” på Wimp enn å kjøpe album i platebutikken. Hvor mye prisen på Wimp blir er uvisst. Julian Revheim Askeland (twitter) la inn et inlegg på sin blogg, raskeland.no, hvor han spurte hvor mye er du villig til å betale for Wimp. Etter i overkant av 200 stemmer er 49,- det mest aktuelle (35%) hvor 99,- er like etter med 31% av stemmene. Disse prisene mener jeg er nokså respektive og antalelig ikke langt unna realiteten.

I løpet av de dagene jeg har hatt Wimp har jeg opplevd veldig få kræsj og frys. Også navigasjonen innad i programmet er veldig dynamiske. Setter en Spotify og Wimps sanger opp mot hverandre tror jeg at Wimp muligens har et bredere utvalg av eldre sanger og artister, som Pink Floyd. Dette blir veldig synsing, og ha i bakhodet at dette bare er noe som for meg er inntrykket etter første øyekast.

Noen funksjoner mangler og noen er der av liten eller ingen grunn. Her er det mine viktigste:

  • Mulighetene til å kunne sortere sanger, artister og album (evt. også tid) i spillelister alfabetisk.
  • Hvorfor spretter lista over sanger opp til toppen når du spiller av en sang som er litt lenger ned? Dette er en funksjon som faktisk er irriterende hvis du ikke spiller musikken øverst på lista.
  • Dette er ikke nødvendigvis en funksjon, men Wimp tenderer til å bruke fryktelig mye datakraft. Godt over 100MB i bruk av minne på prosessoren. Vet ikke om dette skyldes Aspiro eller at Wimp er utviklet på Adobe Air, likevel det blir litt i meste laget.

Det at utviklerne, Aspiro, planlegger å legge inn Wimp som en musikkbutikk i tilegg til å være en streaming-tjeneste er et stort pluss. Også det at utvikling på mobile plattformer (hittil iPhone OS og Android så vidt jeg vet) er i full gang er kjempe bra. Også “Vi anbefaler” er en god idé som allerede er godt på vei.

Alt i alt er nok Spotify fortsatt foran Wimp, men i min mening ikke med så mye. Wimp er tross alt bare en beta enda. Mye positivt med Wimp altså, og etter noen timer med testing vil nok den bli enda bedre. Absolutt et skritt i riktig retning når det gjelder musikkbransjen!

Har du Wimp, i såfall, hva synes du om tjenesten?

Begge bildene av meg, (flickr) andersha, og er lisensiert under en Creative Commons Navngivelse-Ikkekommersiell-Ingen Bearbeidelse 2.0 Generisk-lisens.

Advertisements

6 Responses to "Wimp"

Enig i hovedtrekkene i anmeldelsen din. Har selv anmeldt Wimp på http://www.skorstad.us

Glad du er enig! En flott anmeldelse du hadde der Audun. Takk for kommentar :)

Bra anmeldelse!
den tok for seg litt mere enn den jeg skrev,
og du har tatt med bilder, noe jeg ikke kom på å gjøre “in the heat of the moment”:P

Tusen takk! Forstår at du glemte bilder, dette er tross alt et nokså hett emne :D

Hei. Hyggelig å snuble over bloggen din (blir nok ikke siste gang). Fin anmeldelse av Wimp også. Har skrevet noe selv om Wimp (litt annen vinkling), kanskje det kan være av interesse for noen: http://www.marklund.no/?p=970

Fint du likte innlegget og bloggen. En god vurdering du hadde av Wimp.

Takk :) !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Welcome!

Hello and welcome to Beta Thoughts. A blog where the thoughts and opinions is shared. Remember this is a 'sandbox' blog, and something that's not 100 % serious. Feel free to treat it like it's BETA - that's just what it is.

Archive

Creative Commons

All text content produced by me, and posted here, is licensed under a Creative Commons-license which allows uncommercial usage, copying and distribution if you credit me and link to this blog. This goes only for text content produced by me. Also mention that it is just content posted on this blog, any other text content I might produce is not automatically licensed under the same license. Images, video or other content that may be displayed on this blog, is not necessarily licensed under the same license or not even a Creative Commons-license at all. Check bellow images, video, et cetera to check the the license. Creative Commons License
Beta Thoughts by Andrew is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Norway License.
Based on a work at betathgts.wordpress.com.
Advertisements
%d bloggers like this: